Vullnetarizmi në udhëkryq!

Sot në e Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit 2021 ne duam ta vëmë theksin tek nevoja për përmirësim dhe Ligji 45/2016 “Për Vullnetarizmin”!  Ne Përtej Barrierave kemi shume për të festuar kur flitet për vullnetarizmin, pasi kemi mbi 15 vite që i dedikohemi, duke angazhuar me mijëra të rinj deri më sot, duke punuar me partner … Continue reading Vullnetarizmi në udhëkryq!

RTSH Radio Televizioni Shqiptar- VullnetarizmiPikëAL

E ftuar në emisionin ORA 7 në RTSH Radio Televizioni Shqiptar, Irena Topalli, Menaxhere Programesh në organizatën Përtej Barrierave, për të dhënë informacion më të detajuat mbi vullnetarizmin në Shqipëri dhe platformën kombëtare dixhitale mbi vullnetarizmin.

Euronews Albania-VullnetarizmiPikëAL

Prezente në edicionin qëndror të lajmeve në Euronews Albania, Irena Topalli, Menaxhere Programesh në organiatën Përtej Barrierave, ku foli se cfarë do të sjellë projekti VullnetarizmiPikëAl dhe cilat janë hapat e mëtejshëm!Së shpejti do të sjellim platformën dixhitale dhe përmirësime të dukshme në fushën e vullnetarizmit!

Emision radiofonik “Vullnetarizmi në perspektivën e Vullnetarëve”

Në këtë episod radiofonik rreth vullnetarizmit në emisionin “Unë Mundem” nga Ndue Ruçi në Radio Tirana 1, Erilda, Greta, Doljana dhe Ueda një zëri promovojnë vullnetarizmin si një proces që ndikon drejtpërdrejt në rritjen personale, profesionale dhe si një vlerë shoqërore që sjellë ndryshim.Ato ndajnë përvojën e tyre duke treguar rreth një sërë përfitimesh dhe … Continue reading Emision radiofonik “Vullnetarizmi në perspektivën e Vullnetarëve”

Emision radiofonik mbi Projektin VullnetarizmiPikëAL

E ftuar në emisionin radiofonik “Unë Mundem” nga Ndue Ruçi në Radio Tirana 1, Znj. Oltiana Rama, Drejtore Ekzekutive e Projekte Vullnetare Ndërkombëtare- PVN Albania ndan me dëgjuesit një panoramë të gjerë të vullnetarizmit në vendin tonë duke u fokusuar në perceptimet e qytetarëve, sfidat, mundësitë konkrete për të interesuarit, nevojat dhe sukseset e derimëtanishme … Continue reading Emision radiofonik mbi Projektin VullnetarizmiPikëAL

Vullnetarizmi në Fokusin e Medias

Trajnim dy ditor mbi vullnetarizmin në fokusin e medias u mbajt në datat 28-29 Korrik 2021, në Tiranë. Në trajnim ishin të pranishëm 12 gazetarë, ku u trajnuan mbi rëndësinë e vullnetarizmit, vlerave dhe praktikave të mira në vend me qëllim nxitjen dhe promovimin e tij në një audiencë të gjerë. Gjithashtu, gazetarët u njohën … Continue reading Vullnetarizmi në Fokusin e Medias

Qytetaria aktive, iniciativat qytetare dhe vullnetarizmi

“Qytetaria aktive, iniciativat qytetare dhe vullnetarizmi” quhet eventi online i organizuar nga EU TACSO në Turqi, në datën 24 Qershor 2021, nën programin P2P me pjesemarrjen e organizatave të shoqërisë civile nga e gjithë Turqia dhe me synim krijimin e një diskutimi mbi praktikat e ndryshme të vullnetarizmit të cilat do të ndihmonin në situatën … Continue reading Qytetaria aktive, iniciativat qytetare dhe vullnetarizmi

Konferenca Kombëtare e Vullnetarizmit 1.0

Konferenca Kombëtare e Vullnetarizmit 1.0 u mbajt me datë 31 Maj 2021, ora 10:00. Kjo konferencë një ditore krijoi një platformë kombëtare diskutimi dhe konsultimi mbi vullnetarizmin, duke nxjerrë bashkëpunim ndërsektorial. Në këtë event morën pjesë 100 përfaqësues të qeverisjej qendrore dhe lokale, organizata të shoqërisë civile, studjues, akademikë, menaxherë projektesh, vullnetarë, përfaqësues të biznesit, … Continue reading Konferenca Kombëtare e Vullnetarizmit 1.0

VullnetarizmiPikëAl ndak eksperiencën me organizatat Turke

“Qytetaria aktive, iniciativat qytetare dhe vullnetarizmi” quhet eventi online i organizuar nga EU TACSO në Turqi, në datën 24 Qershor 2021, nën programin P2P. Organizatat e shoqërisë civile nga e gjithë Turqia, ppjësëmarrëse në këtë aktivitet u mblodhën me synim krijimin e hapjes së një diskutimi mbi praktikat e ndryshme të vullnetarizmit të cilat do … Continue reading VullnetarizmiPikëAl ndak eksperiencën me organizatat Turke

Të dhëna nga Studimi Kombëtar “Vullnetarizmi në Shqipëri”

Sipas Studimit Kombëtar  “Vullnetarizmi në Shqipëri”, qytetarët Shqiptar janë të prirur të anagazhohen në mënyrë vullnetare. Duke marrë parasysh të gjithë periudhën pas viteve 90 e deri më sot, mund te themi  që vullnetarizmi shihet më së shumti si një angazhim i të rinjve, pra lidhet direkt me moshat mes 15-35 vjec dhe më rrallë … Continue reading Të dhëna nga Studimi Kombëtar “Vullnetarizmi në Shqipëri”